bile bercakap dengan operator

assalammualaikum blogger... :)



Disini nana nak cerita sikit tentang sikap operator perempuan yang baru tadi nana call.. Nana call operator tu sebab semalam nana terbace reception vacancy... so nana call orang tu... tetibe operator perempuan bercakap dengan mesra... than bile nana tanye pasal reception vacancy tu.. perempuan tu cakap "Ha?" dengan nada yang lembut sikit... pastu nana tanya lagi... vacancy tu still ada lagi tak?... dia jawab "Ha?" pastu dia jawab... saya tak pasti la cik... nanti saya sambung kan talian awak kepada HQ... than nana jawab ok..
Lepas tu nana bercakap dengan operator ke-2 perempuan juga... katanya dia dari HQ... so nana ulang balik  apa yang nana cakap kat operator yang pertama tadi... nana cakap nana terbaca ikhlan company dia sedang mencari pekerja... lepas tu operator tu pun jawab "HA" dengan nada tinggi sedikit... pastu nana terkejut... dalam otak dah fikir.. vacancy tu tipu ke? than nana pun terdiam kejap... tetibe operator tu bersuara... saya tak pasti la cik.. apa kata saya sambung kan talian awak kepada..........tuttttt.... tetibe talian nana di sambung kepada operater ke-3 dari pengurusan? agaknye la.. sebab line tak clear time tu...
Lepastu nana bercakap dengan operator ke-3 perempuan jugak.... (ehh habis jugak kredit aku)... belum sempat nana tanya apa-apa... operator tu terus je cakap "HA HELLO!" terkejut nana! than nana continue bercakap dengan nada yang cukup mesra alam... tapi sebenar nya nana dah geram gila babeng dah ni... tapi still hormat orang. nana tanya dan ulang balik ape yang nana cakap kat operator yang pertama and kedua tadi... pastu operator tu jawab "HA!!" terperanjat nana... lemah semagat dengar nada dorang tu.... pastu nana tanya la kenapa? awak nak cari kerja kat kilang mana?! nana betul-betul terkejut time dia cakap camtu?! pasahal nana nak cari kerja admin je... nana terdiam kejap... than operator tu pun cakap nanti hantar resume kat email...(dot dot dot....) than nana pun cakap HAAA!! saya tak ada baca pun ikhlan yang mengatakan kerja tu kilang? pastu orang tu pun cakap saya tak tahu apa-apa...than nana pun letak fon...

Disini apa yang nana nak bagitahu kepada semua operator yang terbaca blog nana ni... tolong ubah cara percakapan yang kasar and tak hormat kepada orang yang call awak... sebab itu sungguh memalu kan dan nasib baik operator tu bercakap dengan orang yang sabar macam nana... kalau terkene operator tu bercakap dengan orang hilang sabar.... confrm dah kene maki.... 
ok la sampai sini sahaja yang dapat nana kongsi kan kepada korang semua... 
thanks for reading guys.... xoxo


Thanks Sudi Baca Entry NI.. Like Boleh ? :)

1 comment:

Intan Wandalaara said...

operator memang macam celakauww.. lagi2 orang BANK nak haram... wakakak

http://www.intanwandalaara.my/2012/02/orang-malaysia-tak-berbudi-bahasa-part.html